Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Θέλετε να σας λέει η κόρη σας τα μυστικά της;


Θέλετε να σας λέει η κόρη σας τα μυστικά της;

Το αιώνιο πρόβλημα των απανταχού μπαμπάδων, που έχουν κόρες, είναι το ότι αδυνατούν να προσαρμοστούν στα παιχνίδια των κοριτσιών! Κούκλες παντού… να τις βάλουμε για ύπνο… να τις ντύσουμε… να τις πάμε σε πάρτυ… να τις χτενίσουμε… να τις κάνουμε μπάνιο… να τους στολίσουμε τα μαλλιά

!Όλα αυτά, που για τις μαμάδες, είναι απόλυτα φυσιολογικά, για τους άνδρες είναι απόλυτα βαρετά, γι’ αυτό… δείξτε κατανόηση!
Το ότι ένας πατέρας αρνείται να παίξει με τις κούκλες της κόρης του δε σημαίνει ότι αδιαφορεί. Ίσως σημαίνει ότι βρίσκεται σε αμηχανία! Δεν ξέρει ούτε τι να κάνει, ούτε πώς να φερθεί.
Εδώ οι περισσότεροι άντρες – μπαμπάδες δεν καταφέρνουν να βουρτσίσουν τα μαλλιά των θυγατέρων τους, πόσο μάλλον να αναγκαστούν να αλλάξουν χτενίσματα και να βάλουν και κοκκαλάκια!
Από την άλλη πλευρά, οι μαμάδες νευριάζουν που οι σύντροφοί τους αποτυγχάνουν να τις αποδεσμεύσουν έστω και για λίγη ώρα παίζοντας με τις μικρές.
Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε, χωρίς βέβαια, αυτό να είναι και ο κανόνας, ότι οι ειδικοί λένε πως οι μπαμπάδες αποφεύγουν να παίζουν με τις κούκλες, επειδή έχουν στο μυαλό τους αυτό που τους δίδαξαν, όταν ήταν μικροί: ότι δηλαδή οι άντρες δεν παίζουν με κούκλες!
Επομένως, φοβούνται ότι θα γίνουν περίγελος και προτιμούν να μη κάτσουν στο πάτωμα ντύνοντας και ξεντύνοντας τις Barbie των κοριτσιών τους!
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δέσιμο των παιδιών με τους μπαμπάδες, που ακολουθούν κατά γράμμα τα "θέλω" των παιδιών τους στο παιχνίδι, είναι πολύ πιο δυνατό, απ’ ό,τι αυτό με τους μπαμπάδες, που παίζουν επιλεκτικά και διστακτικά με τα παιδιά τους!
Υποστηρίζουν -δε- ότι τα παιδιά, που παίζουν με τον μπαμπά τους, σε μεγαλύτερες ηλικίες μαθαίνουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους σε αυτόν και να τους εκμυστηρεύονται σημαντικά μυστικά τους!
Εχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε και εσείς με τις κούκλες, προτείνοντας στην κορούλα σας να παίξετε παιχνίδια, που εσάς σας έρχονται στο μυαλό!
Παραδείγματος χάριν, χωρίστε τις κούκλες σε ομάδες και κάντε ότι παίζετε μπάσκετ, βόλει, ή ποδόσφαιρο! Ανακηρύξτε τον νικητή και βάλτε φανταστικούς όρους!
Φανταστείτε ότι οι μισές κούκλες είναι κλέφτες και οι άλλες μισές αστυνόμοι, ή φτιάξτε ένα ολόκληρο χωριό, με τη μανάβισσα, την μπακάλισσα, τη φουρνάρισσα κλπ!
Βαφτίστε τις κούκλες οδηγούς αυτοκινήτων ή μηχανών και κάντε κόντρες!
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε και άλλους πολλούς τρόπους να αναπτύξετε τη φαντασία του παιδιού σας και, φυσικά, το μεταξύ σας δέσιμο!
Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου