Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ "ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ ΦΎΛΟΥ"


.
Προς:
Αξιότιμο Υπουργό                                                                                               
Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδης

 (Γραφείο Υπουργού)  τηλ.210 6988152 – φαξ.2106917944
Γεν. Γραμματέας.   Φαξ 210 6915388
Υπασπιστής : κ. Δημητρακόπουλος τηλ.2106988176  -  φαξ.  2106982413

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι:

    1ον)   Έπειτα από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με (Αριθ.Πρωτ. 9001/24/6-στ  09/12/2006) και την σχετική διαταγή του Αρχηγείου σας προς όλες τις περιφερειακές σας Υπηρεσίες για της δέουσες οδηγίες και εντολές  ώστε τα Αστυνομικά Όργανα να κάνουν πλήρη καταγραφή και πιστοποίηση όσων γεγονότων συμβαίνουν ενώπιόν τους, καμία αλλαγή δεν έχει πραγματοποιηθεί προς το καλύτερο. Αντίθετα τα προβλήματα μεγάλωσαν και οξύνθηκαν. Πολλοί διαζευγμένοι πατέρες, πολύ συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά την παραλαβή ή την παράδοση των παιδιών τους (προπηλακισμοί – ξυλοδαρμοί – βιαιοπραγία  τρίτων – κ.τ.λ). Κάνοντας τα νόμιμα και καλώντας περιπολικό για την καταγραφή του γεγονότος, τις περισσότερες φορές γράφουν στο Β.Α.Σ   “οικογενειακές διαφορές”, “επεισόδιο”, χωρίς να καταγράφουν τα πραγματικά περιστατικά, με αποτέλεσμα να χάνονται στοιχεία και γεγονότα τα οποία είναι απαραίτητα για την έγκληση η οποία κατατίθεται για παραβίαση Δικαστικής απόφασης.



2ον) Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλά μέλη μας έχουν πέσει θύματα των εξής καταστάσεων:
Ενώ η παραβίαση δικαστικής απόφασης είναι αυτόφωρο αδίκημα, η γυναίκα-μητέρα  παραβάτης δεν συλλαμβάνεται ποτέ!!!!! για να γίνει η διαδικασία του αυτόφωρου, με γελοία προσχήματα: ότι η μαμά έχει την επιμέλεια, ότι δεν συλλαμβάνουν μητέρα μπροστά στο παιδί, ή η μαμά παραπονιέται ότι δεν έχει πού να αφήσει το παιδί και η σύλληψη δεν γίνετε ποτέ!!!!!.        
     Στην αντίθετη περίπτωση ο άντρας παραβάτης συλλαμβάνετε με μεγάλη ευκολία, πολλές φορές μπροστά στα παιδιά του και πηγαίνοντας στο κρατητήριο μαζί με τα παιδιά του, μέχρι να τα παραλάβει η μητέρα τους. Δηλαδή έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών και δύο ταχυτήτων. Η γυναίκα-μητέρα παραβάτης είναι: Πρώτης Κατηγορίας  και Πρώτης Ταχύτητας Πολίτης, ενώ ο άντρας-πατέρας παραβάτης είναι: δεύτερης κατηγορίας και δεύτερης ταχύτητας πολίτης, κατά παράβαση του της παρ.1&2 του άρθρου 4 του Συντάγματος της Ελλάδος.



ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

 
ΑΡΘΡΟ 4
1.  Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2.  ΟΙ Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3.  Έλληνες Πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4.  Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5.  Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6.  Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων.
7.  Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
Ερμηνευτική δήλωση:
          Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.


3ον) Διαμαρτυρόμαστε:
     α)  Διότι σε συγκεκριμένο Α.Τ, μέλος μας πήγε αυτόφωρο έπειτα από ψευδή έγκληση της πρώην συζύγου του, με πολύ μεγάλη ευκολία, υπερβάλλων ζήλο και με άσχημο τρόπο από τα αστυνομικά όργανα. Την ώρα της σύλληψης το παιδί ήταν μαζί του και κοιμόταν στο κρεβατάκι του. Το ξύπνησαν και μεταφέρθηκε μαζί με τον πατέρα του στο Α.Τ, με αποτέλεσμα το παιδί (2,5 χρόνων) να έχει μια βίαιη και τραυματική εμπειρία με αποτέλεσμα  όποτε βλέπει  ένστολο, να κλαίει διότι φοβάται ότι θα του πάρουν τον πατέρα. Στο συγκεκριμένο αυτόφωρο το μέλος μας απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες. αριθ. Απόφ. Μον. Πλη.Αθην. (86808/08  12/09/08)
       Στο ίδιο Α.Τ το μέλος μας έχει καταθέσει 4 (τέσσερις ) εγκλήσεις για παραβίαση Δικαστικής απόφασης, χωρίς μέχρι τώρα να έχει συλληφθεί καμία φορά η πρώην σύζυγός του, με μεγάλη απορία του ίδιου και δικιά μας. Μέχρι που μάθαμε ότι τα ίδια αστυνομικά όργανα του Α.Τ την ειδοποιούσαν?????  πότε θα έρθουν στο σπίτι και με την συμβουλή τους να απουσιάζει την συγκεκριμένη ώρα για να αποφύγει την σύλληψη. Επίσης την συμβούλευαν για το τι πρέπει να κάνει για να αποφεύγει το αυτόφωρο και δίνοντάς της πληροφορίες για της κινήσεις του πρώην συζύγου της.


β) Σε άλλη περίπτωση μέλους μας, πατέρα πεντάχρονου παιδιού, αστυνομικά όργανα τον συνέλαβαν στην παραλία της περιοχής του, εκεί που έπαιζε με το παιδί του, μπροστά στο ίδιο το παιδί και στους λουομένους, επειδή το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει την μητέρα του. Η μητέρα απέσπασε βίαια το παιδί από την αγκαλιά του, και ο πατέρας υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, η οποία συγκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατέθεσαν ψέματα ότι «τίποτα δεν συνέβη». Ο πραγματικός λόγος που κατέθεσαν έτσι, είναι «μη μας μπλέκετε εμάς». Όμως, αυτό δεν ευσταθεί, αφού, χωρίς την ανάμιξή τους, δεν θα ήταν δυνατή η διάπραξη της ενδοοικογενειακής βίας. Αλλά και η ίδια η σύλληψη του πατέρα που κρατάει στην αγκαλιά το πεντάχρονο παιδί του, δεν συνιστά μια κατ’ εξοχήν παράνομη και αποτρόπαια βία, η οποία θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί και πειθαρχικά; Άρα, οι αστυνομικοί που συγκάλυψαν την υπόθεση, τελικά συγκάλυψαν τους εαυτούς τους.
 γ) Σε άλλο μέλος μας, εταιρία  “SECURITY”ανέλαβε υπηρεσίες επίβλεψης παράδοσης – παραλαβής του τέκνου, από την πρώην σύζυγο του, δημιουργώντας συνθήκες εξευτελισμού και μείωση της αξιοπρέπειας προς το πρόσωπό του. Το μεγάλο ερώτημα είναι  ΑΝ οι εταιρίες αυτές έχουν το δικαίωμα αυτό και ΑΝ το έχουν, ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στο οποίο υπάγονται οι εταιρίες   “SECURITY”???
        Επειδή, όπως είσθε σε θέση να αντιληφθείτε, μία τέτοια τακτική αποκοπής των παιδιών από τον γονέα τους, τα συνθλίβει πνευματικά, ψυχικά και συναισθηματικά αφήνοντάς τα παράλληλα υποψήφια θύματα κάθε παραβατικότητας και επειδή η καταγραφή εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων των περιστατικών στα οποία καλούνται να παρέμβουν και να παρέχουν την πιστοποίησή τους, είναι συνήθως πλημμελής, με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτεται το πρόβλημα στο εύρος και τις διαστάσεις τους σε βάρος πάντα των ανηλίκων, που υποχρεούνται να στερούνται κατ' εξακολούθηση τον γονιό τους, (99% είναι ο πατέρας τους) παρακαλούμε, με εγκύκλιό σας να συστήσετε στα αστυνομικά όργανα, τα οποία είναι γεγονός ότι δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και προθυμία να συνδράμουν και να συμπαρασταθούν στα παιδιά, στο εξής να προβαίνουν σε πλήρη καταγραφή και πιστοποίηση όσων συμβαίνουν ενώπιόν τους, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής βίας που ασκείται στα παιδιά και από τρίτα ακόμα πρόσωπα, ανήκοντα στο περιβάλλον του γονέα που παρεμποδίζουν την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων. Καθώς επίσης  να δείχνουν σε όλες τις περιπτώσεις τον ίδιο υπερβάλλων ζήλο, την ίδια ευκολία και τον ίδιο πολιτισμένο τρόπο κατά την   εφαρμογή του Συντάγματος  και των νόμων του κράτους, χωρίς διακρίσεις φύλου.
Τέλος, παρακαλούμε να μας αποστείλετε και τις εγκυκλίους που ισχύουν και διέπουν  τις διαδικασίες για τις περιπτώσεις που σας αναφέρουμε παραπάνω.
Αθήνα 24/10/2009

Με τιμή    
ΣΤΑΥΡΟΣ  ΓΙΑΚΜΟΓΛΟΥ
Πρόεδρος του συλλόγου “ΠΑΤΡΟΤΗΣ”

“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ”
Μ.Κ.Ο. “ΠΑΤΡΟΤΗΣ”

Ακαδημίας  95, 1ος όροφος  Τ.Κ  106 77      τηλ./fax 2103842003

http://www.patrotιs.gr  e-mail  info@patrotis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου