Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

"ΠΑΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ "ΜΗΤΕΡΑ" Η Ε.Ε ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΩΣ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ" ΕΝΝΟΙΕΣ


 Η Ε.Ε ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ" ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ "ΜΗΤΕΡΑ"

Κάποιοι από σας που έχετε παιδιά ίσως έχετε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τη "γραφειοκρατία" των σχολείων. Ειδικά γονείς παιδιών της ΣΤ Δημοτικού , που τα παιδιά τους ετοιμάζονται για εγγραφή στο Γυμνάσιο , καλούνται να ξαναφέρουν στη διεύθυνση του σχολείου νέα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους , προκειμένου να μπορέσουν να γραφτούν στην Α Γυμνασίου. Στον ίδιο "κόπο" θα μπουν και οι υπόλοιποι γονείς των άλλων άλλων ηλικιών , οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα έγγραφα των παιδιών τους.

        "ΣΩΣΤΗ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ               "ΕΧΘΡΟΠΑΘΗΣ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Όχι ! Δεν χάθηκαν τα παλιά πιστοποιοητικά τους....Απλά θεωρούνται ΑΚΥΡΑ πλέον , και ζητούνται τα κυριολεκτικά "Νέα" έγγραφα , εναρμονισμένα με τη νομοθεσία της ΕΕ. Και ειδικά με την Απόφαση 12267 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία για χάρη των νέων κοινωνικών… ηθών, νοοτροπιών και θεσμών και για χάρη των ομοφυλόφιλων, η ΕΕ κατήργησε (στα μουλωχτά, πάντα) την λέξη «Μητέρα», αφού θεωρήθηκε ...σεξιστική στερεοτυπία!!!


Μάλιστα, ο όρος θα παρακάμπτεται καθώς η έννοια του είναι ανασταλτική για την ισότητα των φίλων ενώ «ο ρόλος της μητέρας αξιολογείται πλέον σαν παθητική λειτουργία». Δηλαδή, για να καταλάβουμε, οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας», ανήκουν (σύμφωνα με την ΕΕ) στην κατηγορία των καλουμένων «εννοιών διακρίσεων», επομένως θα πρέπει στο εξής να περιγράφονται από τη φράση «γονεϊκά μέρη» και να χωρίζονται σε «α’» και «β’», αφού οι γονείς μπορούν στο εξής να είναι είτε «γυναίκα-άντρας», είτε «άντρα-άντρας», είτε «γυναίκα-γυναίκα»! Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Έλεος!

Το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι ψήφισε υπέρ της, με στόχο να υποχρεώσει όλα τα κράτη- μέλη να αναγνωρίζουν ως έγκυρα τα «πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης» που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ, στα οποία επιτρέπονται οι gay γάμοι ή ακόμα και οι πολυγαμικοί, ενώ θα συμβάλλει και ως προς τη διεκδίκηση γονεϊκότητας από ομοφυλόφιλα ζεύγη. Ήτοι αν κάποιο παιδί με «κοινωνικοὺς γονείς» δύο λέσβιες γυναίκες, δεν θα έχει πλέον μία μητέρα και μία θετή μητέρα αλλά δύο «γονεϊκὰ μέρη»: γονεϊκὸ μέρος 1 και γονεϊκὸ μέρος 2., ο δε παπποὺς θα γίνει «προγονέας 1», η γιαγιά « προγονέα 2» - ή σε προγονεϊκὸ μέρος 1.1, προγονεϊκὸ μέρος 1.2, κλπ κλπ. Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Ωιμέ!
A
Προς το παρόν, η οδηγία είναι υποχρεωτική για «υπηρεσιακά δημοσιεύματα και έγγραφα», αλλά όπου να’ ναι θα μας το επιβάλλουν και στο προφορικό μας λόγο. Θέμα χρόνου είναι, εξάλλου, και η παραγωγή παιδικών ταινιών με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, γνωστής gay-friendly εταιρείας (!!! με το ζόρι να κάνουμε τα παιδιά μας …Ευρύπρωκτους πολίτες).

Μια απόφαση, που αν δεν με απατά ο εγκέφαλός μου, υποβιβάζει ή ευστοχότερα ισοπεδώνει την σύσταση της οικογενειακής εστίας με το πατροπαράδοτο μοντέλο: πατέρας-μητέρα-τέκνα… Αυτό άλλωστε, θέλουν: την ολοκληρωτική μας ισοπέδωση, σε όλα τα επίπεδα.

Εγώ πάντως την μητέρα μου επ’ ουδενί δεν πρόκειται να την προσφωνήσω «γονεϊκό μέρος 2». Και εσείς της ΕΕ, ληγμένα κατεβάζετε;;;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

3 σχόλια:

 1. Το σχόλιο προέρχεται από τη διεύθυνση:
  http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/2011/05/blog-post_20.html

  Απόφαση 12267 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με αντίστoιχο θέμα ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει το έγγραφο 12267/2010 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (που αποτελείται από 47 Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο τις 27 της Ε.Ε. )που αναφέρεται στο πως παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τους ρόλους των δύο φύλων.

  Επί λέξει:
  "When they are not under-represented or invisible, women are often represented in the media in roles traditionally assigned by society, portrayed as passive and lesser beings, mothers or sexual objects."

  Μετάφραση: Όταν δεν υποεκπροσωπούνται ή είναι αόρατες, οι γυναίκες παρουσιάζονται στα ΜΜΕ σε ρόλους που τους έχουν παραδοσιακά ανατεθεί από την κοινωνία, παρουσιάζονται ως παθητικές και κατώτερα όντα, ως μητέρες ή σεξουαλικά αντικείμενα.

  "These sexist stereotypes in the media perpetuate a simplistic, immutable and caricatured image of women and men, legitimising everyday sexism and discriminatory practices and establishing a barrier to gender equality."

  Αυτά τα σεξιστικά στερεότυπα στα ΜΜΕ αναπαράγουν μια απλοποιημένη, αμετάβλητη, και καρικατούρικη εικόνα των γυναικών και των ανδρών που νομιμοποιούν τον καθημερινό σεξισμό και πρακτικές παραβίασης των δικαιωμάτων, εγκαθιστώντας εμπόδια στην ισότητα των φύλων"

  .........................................

  Το έγγραφο προτείνει ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό και φυσικά ΔΕΝ είναι οδηγία της Ε.Ε.

  Ο όρος "γονεϊκό μέρος" ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά στο έγγραφο, αν αναφέρεται να μου πείτε που.

  Ούτε ζητάει πουθενά να κατργηθεί ή λέξη "μητέρα" σε επίσημα έγγραφα, αλλά ζητάει να μην παρουσιάζεται η γυναίκα μόνο ως μητέρα.

  Συνεπώς το 20% του άρθρου ανταποκρίνεται στην αντικειμενική πραγματικότητα, και το υπόλοιπο 80% είναι κρίσεις, απόψεις και αστοχίες του συντάκτη του, καθώς και η έκφραση της πολιτικής του ιδεολογίας.

  Πατεράδες μην μασάτε. Ψάξτε, διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας τι σημαίνει κάθε έγγραφο.

  Και σκεφτείτε το παρακάτω. Το γεγονός ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται πολύ συχνά στα ΜΜΕ ως μητέρες (και οι άντρες πολύ σπάνια!) δεν νομίζετε ότι βλάπτει τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε πατρότητα ισότιμη με την μητρότητα;

  Ο Ε.Γ. του Συλλόγου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΕ είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της ΝΤΠ, γι αυτό τίποτε δεν μου κάνει εντύπωση, όταν προέρχεται απ' αυτό το χαμαιτυπείο.

  α) Προσπαθούν να διαλύσουν έθνη με παράδοση πολλών αιώνων.

  β) Αφού εξανδραποδίσουν τα έθνη, προσπαθούν να εξανδραποδίσουν και τα άτομα, καταργώντας πατροπαράδοτες έννοιες και αξίες.

  Έτσι, θα έχουμε μία άμορφη μάζα ανθρωπίνων όντων, χωρίς ταυτότητα εθνική, χωρίς ιστορική μνήμη και, τώρα, χωρίς καν οικογενειακή συνείδηση. Κτυπούν, δηλαδή, τον βασικότερο κρίκο της κοινωνίας, την οικογένεια.

  Κανείς δεν πρέπει να αποδεχτεί και να σκύψει το κεφάλι στις επιταγές του ομοφυλοφιλικού συρφετού που κυβερνά από τις Βρυξέλλες και επιτάσσει ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ και ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΑ πρότυπα κοινωνιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κε Ανώνυμε ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας, αλλά εδώ δεν είναι σελίδα έκφρασης πολιτικών θέσεων, υπέρ ή κατά της ΕΕ ή οποιουδήποτε άλλου θεσμού. Την πολιτική σας προπαγάνδα να την κάνετε αλλού, σε σχετικές σελίδες.

  Εξάλλου, επαναλαμβάνω ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει ανακατευτεί η ΕΕ σε τέτοιου είδους κείμενο. Πουθενά ΔΕΝ υπάρχει σε έγγραφο της ΕΕ ο όρος "γονεϊκό μέρος", ή οδηγία σας ΠΡΟΚΑΛΩ να με διαψεύσετε με ντοκουμέντα.

  Η άποψή μου είναι οτι η ΕΕ είναι σχετικά αδιάφορη στο θέμα οικογένεια, καθώς δεν έχει οικογενειακή πολιτική, παρά κάποιες (ελάχιστες) οδηγίες για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την επικοινωνία και με γονείς και την αρπαγή παιδιών μετά το διαζύγιο. Οδηγίες ή μονοθεσία εναντίον της οικογένειας δεν φαίνεται να έχει.

  Στο χέρι μας είναι ως σύλλογος και ως άτομα μέσω των αντιπροσώπων που ψηφίζουμε να απαιτήσουμε να αποκτήσει συμπαγέστερη φιλοοικογενειακή πολιτική.

  Ο Ε.Γ. του Συλλόγου

  ΑπάντησηΔιαγραφή