Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο άντρας μεταμορφώνεται όταν γίνεται πατέρας

Ο άντρας μεταμορφώνεται όταν γίνεται πατέρας

Η απόκτηση ενός παιδιού πραγματικά μπορεί να αλλάξει έναν άντρα κάνοντάς τον να αναθεωρήσει τη ζωή ακόμα και να … απαρνηθεί συνήθειες που άλλοτε τον παρακαλούσατε να εγκαταλείψει.


Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, όσοι αποκτούν το πρώτο τους παιδί είναι πιο δεκτικοί στο να κόψουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και τις τυχόν παράνομες δραστηριότητες που έχουν.

Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει πως ο γάμος μπορεί να βελτιώσει την αρνητική συμπεριφορά των ανδρών, η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά μεμονωμένα τον αντίκτυπο της πατρότητας.

«Η έρευνά μας υποδηλώνει πως η πατρότητα μπορεί να αποτελέσει μεταμορφωτική εμπειρία για τον άντρα, ακόμα κι όταν πριν από αυτήν επιδείκνυε παραβατική συμπεριφορά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέιβιντ Κερ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογικής Επιστήμης του πανεπιστημίου.

«Η πατρότητα – σε συνδυασμό με την ενηλικίωση – μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ανεξάρτητος παράγοντας για την πρόβλεψη των πιθανοτήτων μείωσης της παραβατικής συμπεριφοράς και της χρήσης αλκοόλ και τσιγάρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου