Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σημάδια μιας κοινωνίας της οποίας οι ηθικές αξίες έχουν διαβρωθεί.

Την ανησυχία τους εκφράζουν επιστήμονες για τα κορίτσια που σε ακατάλληλη ηλικία ντύνονται sexy και βάφονται όπως μια 30αρα.
Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερο νεαρά κορίτσια να ντύνονται προκλητικά και να βάφονται έντονα.
Ειδικοί ωστόσο κάνουν ενστάσεις και υποστηρίζουν πως οι γονείς αυτών των "παιδιών" είναι άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος.
Όπως δήλωσε η γιατρός Helen Wright επικεφαλής της Girls’ Schools Association στην εφημερίδα Daily Mail, κοπέλες που ντύνονται προκλητικά παρά τη νεαρή τους ηλικία είναι σημάδι μιας κοινωνίας της οποίας οι ηθικές αξίες έχουν διαβρωθεί.
Τονίζει δε πως η ανεκτική συμπεριφορά των γονιών σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λάθος. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως δεν έχουν όλο το μερίδιο ευθύνης οι γονείς καθώς υπάρχει και επίδραση από τα πρότυπα που προωθούνται στους νέους.
Σε αυτό φταίει το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, έλλειψη μάθησης για το τι είναι ηθική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν τι είναι σωστό και λάθος.
Το ίδιο επίσης συμβαίνει όταν και οι ίδιοι οι γονείς δεν σέβονται ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.
Στη Βρετανία το επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί πιλοτικό πρόγραμμα με "τάξεις γονιών" όπου αναμένεται να πάρουν μέρος στα μαθήματα 50.000 άνθρωποι.
"Η τηλεόραση και τα περιοδικά βομβαρδίζουν με τέτοιες εικόνες γεγονός που σε κάνει να κρίνεις φυσιολογικό ένα σέξι ντύσιμο και έντονο βάψιμο στην εφηβική ηλικία. Όμως δεν είναι", σημείωσε η κ. Wright.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το να κυκλοφορούν τα κορίτσια ημίγυμνα δεν τους δίνει καμία δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου