Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εκείνες που κακόμαθαν τις γυναίκες

Εκείνες που κακόμαθαν τις γυναίκες


Η Carrie από το Sex and the City, η Andy από το Devil wears Prada και όλοι εκείνοι οι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ρόλοι που έκαναν τις γυναίκες απαιτητικές.

Οι κινηματογραφικές παραγωγές και οι τηλεοπτικές σειρές, αν δεν είναι για να προβληματιζόμαστε, είναι συνήθως για να ονειρευόμαστε. Μια ρομαντική κομεντί σε κάνει να σκέφτεσαι έρωτες χωρίς αδιέξοδα, ένα επικό έργο σε ωθεί να ταυτιστείς και να θες να γίνεις εσύ ο ήρωας.
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι ταινίες και οι σειρές που φουσκώνουν απλά τα μυαλά σου με αέρα. Που σε κάνουν να ελπίζεις σε ένα οικονομικό κυρίως όνειρο το οποίο μπορεί και να μην το φτάσεις ποτέ.
Ποιός δεν θα ήθελε τη ζωή του Vince στο Entourage; Το σπίτι του Tony Stark στο Ironman. Ακόμα και το Bada Bing του Tony Soprano στο Sopranos; Και το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις γυναίκες.
Μόνο που στην περίπτωση των γυναικών η ιστορία είναι λίγο διαφορετική. Κι αυτό γιατί πολλά από τα γυναικεία όνειρα είναι πιο απτά και προσιτά. Παπούτσια, δαχτυλίδια και ένα lifestyle που δεν απέχει τόσο πολύ πια από τη ζωή τους. Ένα lifestyle που με λίγη προσπάθεια θα μπορούσες (και θα έπρεπε) να τους το εξασφαλίσεις εσύ.
Στην κινηματογραφική και τηλεοπτική ιστορία, υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι που κακόμαθαν τις γυναίκες. Εμείς απλά τους παρουσιάζουμε.

Ο ρόλος της Carrie Bradshaw στο Sex and the City

Η αρχή του κακού έγινε με την Sarah Jessica Parker. Τότε που όλες οι γυναίκες ταυτίστηκαν με τον αυθορμητισμό της, τα γκομενικά της προβλήματα, την ανέμελη νεοϋορκέζικη διάθεση και την ανεξαρτησία της. Μαζί με αυτά ανακάλυψαν και το στυλ της. Μαζί με αυτό ανακάλυψαν και τα Manolo Blahnik.

  Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο χαρακτήρας της Carrie είναι ένας τύπος γυναίκας που αγαπάει τα ψώνια. Που φτάνει μέχρι και την κατινιά (σε ένα επεισόδιο που κάποιος της κλέβει ένα ζευγάρι) για να υπερασπίσει τα παπούτσια της. Μόνο που δεν είναι όλα τόσο αγγελικά πλασμένα στη ζωή. Ούτε εισρέουν τα χρήματα γράφοντας μια στήλη σε ένα περιοδικό. Το φαινόμενο Carrie έπλασε την Ελληνίδα under 30 της εποχής. Χωρίς ντροπή.

Ο ρόλος της Andy Sachs στο The Devil wears Prada

Το καημένο το κορίτσι που δεν ξέρει τίποτα για το χώρο της μόδας, η κακιά αφεντικίνα τής φωνάζει και εκείνη αποφασίζει να αλλάξει. Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Hathaway δείχνει ακριβώς την ίδια τη μετάλλαξη. Λέει δηλαδή στο κοινό ότι “όχι δεν κάνει να φοράς αυτό το αδιάφορο πουλοβεράκι, κοίτα εδώ τι πρέπει να φοράς για να μετράς και να αλλάξει η ζωή σου”.

  Και ξαφνικά έμαθε τη Balenciaga, την Chanel, τα βραδινά φορέματα του Galliano και τις μπότες της Rebecca Taylor. Και έγινε καλύτερος άνθρωπος. Yeah right.

Ο ρόλος της Holly Golightly στο Breakfast at Tiffany's

Και πλέον κάθε Ελληνίδα ονειρεύεται να φορέσει ένα δαχτυλίδι από τα Tiffany's την ημέρα που θα δεχτεί πρόταση γάμου. Κάθε άλλο αποτελεί έκπτωση αν όχι τσιγκουνιά. Και ναι, μια βόλτα από το ιστορικό κατάστημα στην Fifth Avenue στην Νέα Υόρκη (ή έστω το νούμερο 25 της Old Bond Street στο Λονδίνο) είναι επιβεβλημένη για ένα ζευγάρι σε διακοπές.

  Αυτό όμως απέχει πολύ από το να αγοράσεις το δαχτυλίδι της πρότασης γάμου από εκεί. Αυτό που διαφεύγει μάλιστα της αντίληψης των περισσοτέρων είναι ότι η Audrey Hepburn στον υπέροχο αυτό ρόλο απαρνείται την ζωή της πλουσίας και τις υπέρμετρες απαιτήσεις της για χάρη του George Peppard.

Ο ρόλος της Gabrielle Solis στο Desperate Housewives

Το μεγαλύτερο κλισέ από όλα. Η γυναίκα που αράζει στο σπίτι και ασχολείται μόνο με τα μασάζ και την καλοπέρασή της την ώρα που ο άντρας της δουλεύει. Κάπως έτσι δεν πάει το ελληνικό όνειρο κάθε γκόμενας που βλέπεις να τρέχει στο Villa Mercedes και το Patron για να βρει σπόνσορα;

  Μόνο που η Longoria το πάει ακόμα παραπέρα το όνειρο για κάθε γυναίκα και έχει και έναν γυμνασμένο τύπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές και τις κηπουρικές της ανάγκες. Κι έχουν βαλθεί τώρα εκεί στο Ψυχικό να ψάχνουν για γυμνασμένους κηπουρούς.

Ο ρόλος της Serena van der Woodsen στο Gossip Girl

Το καλσικό κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που έχει ό,τι ζητήσει και το μόνο που την απασχολεί είναι το πότε θα αποκτήσει το καινούριο Blackberry ή τα καινούριο iPhone. Το στιλ στο ντύσιμο και τα αξεσουάρ της έχουν υμνηθεί πολλάκις τόσο στο InStyle όσο και στο Nylon και το Glamour  με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ένα fashion icon για τις fan της σειράς.

  Κι αν είναι πολύ ωραίο και θεμιτό το να αναδεικνύει νέους σχεδιαστές όπως η Nancy Gonzales, το να θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να έχει το δικό της ζευγάρι Christian Louboutin, κάνει άμεσα κακό στο πορτοφόλι του Έλληνα. Έκκληση κάνουμε στους παραγωγούς της σειράς να αρχίσει να φοράει H&M το κορίτσι.
Και ναι Sarah Jessica Parker, εσύ φταις για όλα...

 http://www.oneman.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου