Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 & ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ

 ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ


ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011: Μότο "Όλοι μετράμε". Ε, φυσικά όχι όλοι το ίδιο, μη κοροϊδευόμαστε.
Εμάς τους χωρισμένους πατέρες μας κατέγραψαν, αλλά όχι ως πατέρες. Μας κατέγραψαν ως εργαζόμενους, ως χρήστες του internet, μέχρι και για τη θέρμανση και τη μόνωση του σπιτιού και τα κουφώματα μας ρώτησαν.

Δεν μας ρώτησαν όμως αν έχουμε παιδιά, γιατί δηλώσαμε ότι ζούμε μόνοι στο σπίτι.

Αυτό ενδιαφέρει την ελληνική πολιτεία λιγότερο από τα κουφώματά μας! Την επόμενη φορά όταν άγνωστοι μου ζητήσουν να παρουσιάσω τον εαυτό μου θα τους πω ότι είμαι Χ χρονών, υπάλληλος, μορφωμένος, μένω στην Αθήνα, σε σπίτι με νέα κουφώματα...

Για τα παιδιά μου, που τα βλέπω όποτε μου επιτρέπει η θεότυφλη δικαιοσύνη και η επιθετική μητέρα τους δεν θα πω τίποτα. Γιατί η ταυτότητα μου ως πατέρας είναι λιγότερο σημαντική για το ελληνικό κράτος και από την κεντρική θέρμανση.   

Όσο δεν μας καταγράφουν, πολιτική υπέρ μας δεν μπορεί να γίνει. Γιατί για αυτούς δεν υπάρχουμε καν, είναι φανερό.

Οσο δεν μας καταγράφουν, εμποδίζουν οποιαδήποτε έρευνα από κοινωνικούς επιστήμονες για εμάς και τα προβλήματά μας.

Οσο δεν μας καταγράφουν, μπορούν απλά να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως υπάρχουμε και ότι είμαστε μια πολυπληθής κοινωνική ομάδα.

Οσο δεν μας καταγράφουν, μπορούν να συνεχίζουν εναντίον μας τις διώξεις για θέματα φορολογικά, συνταξιοδοτικά, κοινωνικής πολιτικής, για θέματα ισότητας, για θέματα ισονομίας, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Τα παιδιά μας θα καταγραφούν ευτυχώς, στο σπίτι βέβαια της μητέρας τους. Αυτό μόνο την ενδιαφέρει την Πολιτεία. Να έχουν μάνα τα παιδιά, για πατέρα της είναι αδιάφορο. 

"Όλοι μετράμε" λοιπόν. Απλώς κάποιοι μετράμε λιγότερο και από τα κουφώματα, ή την κεντρική θέρμανση.

Θα αγωνιστούμε ώστε να γκρεμίσουμε την αρρωστημένη νοοτροπία της ελληνικής πολιτείας. Γιατί για εμάς είναι πιο σημαντική η επιμέλεια και η ανατροφή των παιδιών μας από το... καλοριφέρ.  

ΑΙΝΕΙΑΣ - Μέλος της ΜΚΟ Πατρότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου