Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Εισαγγελέας Ι. Σακκάς: «Δεν δέχομαι να παραγράφονται όλα τα εγκλήματα των πολιτικών» – παραιτούμαι...

11 Μαρ 2011
http://attikanea.blogspot.com/2011/03/blog-post_9521.html

Γράφει η Πόπη Σουφλή
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις στον βόρβορο της Δικαιοσύνης.  Όταν βλέπουμε δικαστές που καταδικάζουν ΑΘΩΟΥΣ, παρ΄ ότι τα στοιχεία που έχουν είναι συνταρακτικά και πρέπει να αθωωθούν, όταν βλέπουμε Εισαγγελείς που στέκονται προκλητικά και ανερυθρίαστα στο πλευρό εγκληματιών του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, όταν αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η Δικαιοσύνη διαπλεκεται με τις εξουσίες, τότε περιπτώσεις όπως αυτή του Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Σακκά, αποτελούν φάρο ελπίδας στον βόρβορο της διεφθαρμένης Δικαιοσύνης.
Πριν λίγους μήνες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παπανικολάου, σε μια συνέντευξη ποταμό, μίλησε για την διαφθορά στην Δικαιοσύνη, που στέλνει στη φυλακή αθώους και αφήνει στο απυρόβλητο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. 
Για την διαφθορά της Δικαιοσύνης και την απαξίωσή της, έχουν μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινός, ο Πρόεδρος των Εισαγγελέων κ. Μπάγιας και πολλοί έντιμοι Δικαστές.
Χθες, μίλησε για την απαξίωση της Θέμιδας, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος και παραιτήθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαφθορά της.

Εισαγγελέας Ι. Σακκάς: «Δεν δέχομαι να ...παραγράφονται όλα τα εγκλήματα των πολιτικών» – παραιτούμαι.

Παραίτηση με βόμβες από τον εισαγγελέα Ι. Σακκά. Τι λέει για το Μνημόνιο, την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Γροθιά στο στομάχι της κυβέρνησης του κατοχικού Μνημονίου αλλά και συγκεκριμένων υπουργών της εκτελεστικής εξουσίας, που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και ενδεχομένως να έχουν υποπέσει σε σοβαρές κακουργηματικές.... κατηγορίες, αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην Ευελπίδων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος υπέβαλε αιφνίδια παραίτηση από τα καθήκοντα του.

Ο κ. Σακκάς, μιλώντας στη «δημοκρατία», κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και την ατιμωρησία των βουλευτών κάνοντας λόγο για «κρατικά κακουργήματα» και για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με αποτέλεσμα την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο πρώην –πια- εισαγγελέας κάνει αναφορά σε «πολιτικούς εγκληματίες που μένουν ατιμώρητοι και οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες» αλλά και σε «δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων», τα οποία δεν ερευνήθηκαν εξαιτίας της περιβόητης βουλευτικής τους ασυλίας.

«Με την παραίτηση μου εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα λόγων, πέραν του κυκεώνα των νόμων, που η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Δεν ανέχομαι εγώ να υπηρετώ την ποινική δικαιοσύνη και να διώκω το έγκλημα και να βλέπουμε το έγκλημα των πολιτικών να συγκαλύπτεται. Να βλέπουμε το θεσμικό όργανο, τη Βουλή, που είχε από το Σύνταγμα ποινική αρμοδιότητα να ελέγξει και να διώξει τα εγκλήματα των κυβερνώντων να τα αφήνει να παραγράφονται. Μιλάμε για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και υποκρύπτονται πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο εισαγγελέας. Ο παραιτηθείς εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει και τις αναρίθμητες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, θεωρώντας ως υπαίτιο όργανο της ατιμωρησίας τη Βουλή.

Ποινικές ευθύνες

«Μιλάω για τις περιπτώσεις που από τον Άρειο Πάγο διαπιστώθηκαν ότι είχαν παραγραφεί. Η Βουλή ήταν εισαγγελέας. Δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες». Στο ερώτημα ποιος θα δικάσει αυτούς που δεν δίκασαν και παρέβησαν το Σύνταγμα ο κ. Σακκάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα ερώτημα, Εάν υπάρχει όργανο για να τους δικάσει. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε με νόμο να αρθεί η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο».

Ο πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, θεωρούμενος ως «σκληρός» λειτουργός της Δικαιοσύνης, ασχολήθηκε πριν από δύο χρόνια και με την υπόθεση εξιχνίασης της απόπειρας ανθρωποκτονίας της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν παραιτηθεί ο κ. Σακκάς παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να νακαλυφθούν οι άγνωστοι ακόμα δράστες. Στην παραγγελία του ζητεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Δεν μπορώ να το διαψεύσω αυτό για την κλήση Χρυσοχοϊδη. Η υπόθεση δεν έχει μπει στο αρχείο, όπως εσφαλμένα ειπώθηκε. Διαπίστωσα ότι θα έπρεπε απλώς να έχει ερευνηθεί πιο σωστά. Και ο υπουργός, δυστυχώς, είχε κάνει δημόσιες ανακοινώσεις. Μάλιστα με αυτές τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις έχουν επικηρυχθεί και οι δράστες της κυρίας Κούνεβα. Άρα και αυτός θα πρέπει να
 δώσει κάποιες απαντήσεις. Νομίζω ότι και η Αστυνομία αλλά και η παθούσα δεν έδωσαν πλήρη στοιχεία όταν έπρεπε».
http://attikanea.blogspot.com«Το νομικό χάος καθυστερεί την απονομή δικαιοσύνης»

9/3/2011 12:06:00 μμ
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=52218&catID=14

Με δηλώσεις του στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτηση του.


Όπως είπε ο Ιωάννης Σακκάς, παραιτήθηκε σε μία έκφραση συνολικής αγανάκτησης για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί «νομικό χάος» στα δικαστήρια και οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν μετατραπεί σε «είλωτες και αχθοφόρους δικογραφιών».

Επίσης ο κ. Σακκάς αναρωτήθηκε αν ο φορτωμένος δικαστής είναι και ανεξάρτητος, ενώ σημείωσε ότι συμπιέζονται οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών. «Μας έχουν για να μας πετάξουν στο ΙΚΑ ή σε κανένα ράτζο».

Παράλληλα, ο πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών σημείωσε ότι οι δομημένες παραλείψεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας έχουν στρέψει τον κόσμο εναντίον της δικαστικής εξουσίας και έχουν ως αποτέλεσμα να μην τιμωρούνται τα αδικήματα των πολιτικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου