Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο για την Γ.Γ (αν)ΙΣΟΤΗΤΑΣ των ΦΥΛΩΝ, από τον Αινεία, με αφορμή το δημοσίευμα «ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. Άνδρες τα περισσότερα θύματα!»

Σχόλιο για την Γ.Γ (αν)ΙΣΟΤΗΤΑΣ των ΦΥΛΩΝ, από τον Αινεία, με αφορμή το δημοσίευμα «ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. Άνδρες τα περισσότερα θύματα!»


Η τέταρτη εξουσία της χώρας, έγραψε ότι της προκάλεσαν "εντύπωση" τα αποτελέσματα της έρευνας ότι οι άντρες είναι συχνότερα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας από τις γυναίκες ή τουλάχιστον στο ίδιο ποσοστό. 
Γιατί δεν τους προκαλεί "εντύπωση" που το ίδιο αποτέλεσμα έδειξε η έρευνα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Τα κοινωνικά φαινόμενα επειδή αφορούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Εμφανίζονται και εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς όσο αλλάζουν οι κοινωνικές συνθήκες.

Η βία εναντίον των ανδρών μέσα στην οικογένεια είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε πριν από δεκαετίες στην Ελλάδα και τα ποσοστά της αυξάνονταν για πολλά χρόνια μέχρι να γίνει εξίσου συχνή με τη βία εναντίον των γυναικών.

"Εντύπωση" θα πρέπει να προκαλεί το γεγονός ότι η ΓΓ (Αν)Ισότητας των δύο φύλων ΔΕΝ έχει καμμία πολιτική για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των ανδρών όπως σε άλλες χώρες, ενώ μελετώντας την ιστοσελίδα της φαίνεται να αγνοεί παντελώς ότι βία υφίστανται και οι άνδρες μέσα στην οικογένεια. Αντιθέτως έχει πολλές πολιτικές και μέτρα για τη βία ενάντια στις γυναίκες, με τους άνδρες εμμέσως να εμφανίζονται αποκλειστικά ως θύτες.

Μάλλον παριστάνει πως αγνοεί καθώς πριν από αυτή την έρευνα υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες παγκοσμίως εδώ και πάρα πολλά χρόνια που δείχνουν ότι οι άνδρες είναι εξίσου θύματα βίας μέσα στην οικογένεια όσο και οι γυναίκες.

Οφείλει άμεσα να απαντήσει η ΓΓ (Αν)Ισότητας (και ο επικεφαλής Υπουργός):

1) Γιατί απέτυχε να εφαρμόσει οποιαδήποτε πολιτική για τη βία εναντίον των ανδρών.
2) Γιατί ακολουθεί σεξιστική πολιτική εμφανίζοντας εμμέσως τους άνδρες μόνο ως θύτες.
3) Πότε θα προσλάβει άνδρες στο προσωπικό της σε κάποια σχετικά φυσιολογική αναλογία (όχι 95-5 όπως σήμερα).
4) Πότε θα παρουσιάσει προγράμματα που βοηθούν ΚΑΙ τους άνδρες στα προβλήματα ανισότητας που αντιμετωπίζουν.
5) Γιατί μέχρι σήμερα Γενικοί Γραμματείς ήταν αποκλειστικά και μόνο γυναίκες;
6) Αν θα περικοπούν κατά 50% οι πόροι που διαθέτει σε προσωπικό και χρήμα, αφού οι πολιτικές της αγνοούν και αποκλείουν το 50% του πληθυσμού. 
ΑΙΝΕΙΑΣ


1 σχόλιο:

  1. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟ-ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ Ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ Ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ Ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΩΝ Ή ΑΛΛΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗΣ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ (9) ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

    http://anti-amazon.blogspot.com/2011/12/9.html

    http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2011/12/24/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2011-12-24_00-00.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή