Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, για το Νομοσχέδιο Για την αποσυμφόρηση των φυλακών



18/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γεγονός ότι τα δύο και πλέον χρόνια δεν υπάρχει ημέρα όπου οι  Υπουργοί των μνημονίων και του ραγιαδισμού να μην λαβαίνουν διάφορα μέτρα στα οποία φαίνεται ποιοι και με ποιο τρόπο διαπλέκονται. Δεν είναι απαραίτητο να είναι νομοσχέδιο υπαγορευμένο από την Τρόϊκα για να είναι εμφανές το αποτύπωμα τους.  

Για την αποσυμφόρηση λοιπόν των φυλακών, ώστε να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παίρνοντας όπως είπε τα κατάλληλα μέτρα, κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία ως προσθήκη σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απολύονται όσοι έχουν εκτίσει το 1/10 ποινής διάρκειας έως 3 χρόνια, δηλαδή 4 μήνες, το 1/5 ποινής διάρκειας από 3 έως 5 χρόνια, δηλαδή το μέγιστο 12 μήνες και το 1/3 ποινής διάρκειας έως 10 χρόνια, δηλαδή το μέγιστο 3,3 χρόνια.

Στην υπό ψήφιση τροπολογία, από τις ευεργετικές διατάξεις υπάρχουν εξαιρέσεις οι οποίες είναι για:
1.    Καταχραστές δημοσίου χρήματος ή φοροφυγάδων.
2.    Όσοι συμμετείχαν σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση και
3.    Όσοι παραβίασαν την υποχρέωση καταβολής διατροφής.

Δηλαδή, ο πατέρας ο οποίος δεν κατέβαλε την διατροφή και καταδικάστηκε το πολύ ένα έτος, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ο οποίος για να βρίσκεται στην φυλακή σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να εξαγοράσει την ποινή του, είναι ίδιος με τον καταχραστή, τον τρομοκράτη και το μέλος εγκληματικής συμμορίας.

Στο εύλογο το ερώτημα για το ποιους βγάζει έξω από τις φυλακές σταχυολογώντας παραθέτουμε έναν κατάλογο. Παραχαράκτες. Ανθρωποκτονία με πρόθεση, Δουλέμποροι, Βιαστές, Σωματέμποροι, Ληστές, Εκβιαστές, Τοκογλύφοι ,Αρχαιοκάπηλοι.

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι καταγγελίες που έχουμε κάνει, εδώ και χρόνια, για τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι διακατέχονται από πνεύμα σκοταδισμού και αγυρτείας, αποδεικνύονται σωστές. Ότι καλλιεργούν τον σεξιστικό ρατσισμό σε όλες της βαθμίδες της Δικαιοσύνης ώστε να βγαίνουν εξοργιστικές αποφάσεις σε βάρος των πατέρων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ότι παρανομούν επειδή δεν προσαρμόζουν το Οικογενειακό Δίκαιο της χώρας με τον Καταστατικό Χάρτη των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από τον Ο.Η.Ε και κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1992.

Όλα αυτά δεν απαλλάσσουν των ευθυνών του τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, ασχέτως από το ότι ασκεί εξουσία υπό τις σε βάρος του κατηγορίες για Εθνική Προδοσία. Το ότι διακατέχεται ο ίδιος όπως και όλοι οι υπουργοί από άγχος, κι έχουν μοναδική τους έγνοια να βρουν την έξοδο κινδύνου ώστε να αποφύγουν μελλοντικά τις συνέπιες των πράξεών τους.  Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες για τους μηχανισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε ελεύθερα και ανέξοδα να παράγουν τέτοιου είδους νομοσχέδια τα οποία να φέρουν την υπογραφή της “τέταρτης εξουσίας” και να φτιάχνουν αυθαίρετα νέες κλίμακες αξιών που πυροδοτούν την αδικία.

Τελειώνοντας και απευθυνόμενοι στον Υπουργό προσωπικά, τον διαβεβαιώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γκρεμίσουμε μια ώρα νωρίτερα εσάς και τους μηχανισμούς που είναι πίσω από εσάς, ώστε να δώσουμε στον τόπο και στα παιδιά μας την ελπίδα, για μια πατρίδα,  εθνικά ανεξάρτητη, με κοινωνική δικαιοσύνη και με πνεύμα ισότητας. Ένα δε θεμελιώδες στοιχείο της νέας πορείας του τόπου είναι να δούμε τον ίδιο, καθώς και όλα τα μέλη των κυβερνήσεων που φέρανε την Ελλάδα στην κατάσταση αυτή, να πληρώνουν για τις τραγικές επιλογές τους.

2 σχόλια:

  1. Προς Πρόεδρο και ΔΣ Συλλόγου Πατρότης από τον Αινεία:

    1. Καταρχήν είμαι σύμφωνος με τη λογική της τροπολογίας. Οι φυλακές πρέπει να αδειάσουν όσο αυτό είναι δυνατόν ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για άνετη διαβίωση όσων διαπράττουν εγκλήματα κυβερνώντας τη χώρα και μια μέρα θα καταδικαστούν, όταν φυσικά επικρατήσει μια πιο ουσιαστική δημοκρατία που θα πηγάζει από τον λαό και θα υπηρετεί το λάο, σύμφωνα με το Σύνταγμα. (Με συγχωρείτε για το μαύρο χιούμορ μου).

    2. Συμφωνώ επίσης οτι ένας πατέρας που έχει φυλακιστεί επειδή δεν πληρώνει την διατροφή του τέκνου του είτε επειδή δεν έχει να πληρώσει είτε επειδή του αρέσει να κάθεται στη φυλακή (!) είναι εξίσου επικίνδυνος με τη Διεθνή Τρομοκρατία, την Καμόρα και λοιπές εγκληματικές ορρανώσεις.
    Καλός πατέρας εξάλλου είναι μόνο αυτός που κληροδοτεί τη βουλευτική του έδρα ή ανώτατη θέση του σε δημόσιο φορέα στα τέκνα του μαζί με τη λίστα των διαπλεκόμενων ή εκβιαζόμενων πολιτών και τα ποσά που του έχουν καταβάλει κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

    3. Προτείνω επίσης να φυλακίζονται και οι εντός γάμου γονείς που αδυνατούν λόγω κρίσης να καταβάλλουν/προσφέρουν επαρκή διατροφή στα παιδιά τους με αποτέλεσμα αυτά να λιποθυμούν στο σχολείο.

    Χίλια συγνώμη και πάλι για το μαύρο μου χιούμορ, ιδιαίτερα στους γονείς που αδυνατούν να καταβάλουν την διατροφή στα τέκνα τους.

    Η τροπολογία έρχεται να προστεθεί στη μακριά σειρά διατάξεων ή πρακτικών του ελληνικού κράτους που εμποδίζουν και εχθρεύονται την πατρότητα.

    Να διευκρινήσω ότι είμαι κάθετα αντίθετος στη νοοτροπία ακατάλληλων και κακών γονέων που αδιαφορούν και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους μετά τη διάσταση ή το χωρισμό. Αλλά είμαι και εναντίον εκείνων που εχθρεύονται και εμποδίζουν την πατρότητα με κάθε τρόπο.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία του σχολίου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΜΥΝΑΣ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] [ 2008.04.08 16:00 ]

    Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ (!!!)

    (δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα χρησιμοποιόντας το κάτωθι Link)

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή