Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο για την πατρότητα, από τον Αινεία.


Σχόλιο στο άρθρο της Καθημερινής

Ημερομηνία : 09-12-11
  
Tης Τασουλας Καραϊσκακη

Είναι φυσικό σε μια χώρα που οι 4 εξουσίες ακολουθούν πολιτική αδιαφορίας ή εναντίον της συμμετοχής του άνδρα στις οικογενιακές ευθύνες και δικαιώματα οι γεννήσεις να είναι πολύ χαμηλές.

Στα κόμματα υπεύθυνα για τα θέματα οικογένειας είναι τα τμήματα ή οι γραμματείες γυναικείων θεμάτων!

Η κοινωνική πολιτική, επιδόματα κτλ μέχρι χθες αφορούσε μόνο τις μητέρες (τώρα απλά αποδομείται και σταδιακά καταργείται), σχεδόν καθόλου τους πατέρες.

Τα δικαστήρια σε περιπτώσεις διαζυγίων με κλειστά μάτια δίνουν αποκλειστικά την επιμέλεια στη μητέρα και περιορίζουν δραματικά την επαφή παιδιών - πατέρα, αποδεικνύωντας τις προκαταλήψεις των δικαστών που δικάζουν ενάντια στο νόμο και όχι κατά το νόμο.

Τα ΜΜΕ ειδικά τα κυρίαρχα δεν φιλοξενούν σχεδόν ποτέ θέματα σχετικά με την πατρότητα, ούτε καν την ημέρα που γιορτάζεται η ημέρα του πατέρα διεθνώς.

Οι σύλλογοι πατέρων είναι δραστήριοι, κινούνται και διεκδικούν αλλά οι διοικούντες την χώρα απλώς μοιράζουν χρήματα σε φαντάσματα ΜΚΟ κολλητών τους ή οργανώσεις του ριζοσπαστικού και λεσβιακού φεμινισμού που πρεσβεύουν ότι οι άνδρες είναι επιθετικά όντα που πρέπει να τιμωρηθούν για τον ανδρισμό τους.

Πατρότης υπο διωγμό δηλαδή.

Κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι πρέπει να δωθούν κίνητρα μόνο στις γυναίκες να κάνουν παιδιά. Αυτή η μονομερής πολιτική είναι παρωχημένη και έχει αποτύχει αφού αυτή εφαρμόζεται με δραματικές συνέπειες για τις γεννήσεις εδώ και 30-40 χρόνια.

Αντίθετα στις Ευρωπαϊκές χώρες που δόθηκε βαρύτητα και στην υποβοήθηση της πατρότητας οι γεννήσεις είναι πολύ κοντύτερα στο όριο αναπλήρωσης των γενεών (2.1 παιδιά ανά γυναίκα). Χαρακτηριστικό είναι οτι σε χώρες που δεν είναι κατά το νόμο αυτόματη η κοινή επιμέλεια των δύο γονέων πριν και μετά το γάμο (Ελλάδα, Πορτογαλία, Γερμανία) οι γεννήσεις ανά γυναίκα είναι απο τις χαμηλότερες στον κόσμο (1.3).

Αντίθετα σε αυτές που εδώ και πολλά χρόνια ισχύει η κοινή επιμέλεια των γονέων τόσο νομικά όσο και στη νοοτροπία (Σκανδ. χώρες, Γαλλία) οι γεννήσεις είναι πολύ υψηλότερες (1.8-1.9).

Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι και για ιδέες και συλλόγους όπως η Πατρότης;

Σχολίασε ο/η Αινείας | 23:22:00, Δεκέμβριος 9th, 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου