Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι μεθυσμένοι γονείς δημιουργούν παιδιά - πότες


ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ

Η εικόνα ενός μεθυσμένου γονέα οδηγεί τα ανήλικα παιδιά να αναπαράγουν αυτή τη συμπεριφορά, ωθώντας τα στην κατανάλωση οινοπνευματωδών

Η απουσία γονεϊκού ελέγχου είναι βασικός παράγοντας για την ανεξέλεγκτη είσοδο των παιδιών στον κόσμο των μεγάλων και τις καταχρήσεις του.
Η απουσία γονεϊκού ελέγχου είναι βασικός παράγοντας για την ανεξέλεγκτη είσοδο των παιδιών στον κόσμο των μεγάλων και τις καταχρήσεις του.

Η εικόνα ενός μεθυσμένου γονέα οδηγεί τα ανήλικα παιδιά να αναπαράγουν αυτή τη συμπεριφορά, ωθώντας τα στην κατανάλωση οινοπνευματωδών.
Άγγλοι ερευνητές κατέγραψαν στοιχεία από 5.700 εφήβους ηλικίας 13 ως 16 ετών και τα στοιχεία που προέκυψαν είναι μία σαφής προειδοποίηση και για την ελληνική οικογένεια.
Ένας έφηβος στους τέσσερις, ηλικίας 13-14 χρόνων, έχει ήδη μεθύσει περισσότερες από μια φορές, όπως και ένας στους δύο 15 ως 16 ετών.
Στην μικρότερη ηλικιακή ομάδα 70% έχει ήδη δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά, ενώ στη μεγαλύτερη το 89%.
Η πρώτη επαφή με την κατανάλωση οινοπνευματωδών έρχεται στην πλειοψηφία των εφήβων στα 12 χρόνια τους.
Κλειδί η παρουσία των γονέων
Οι έφηβοι που έχουν το "ελεύθερο" να κυκλοφορούν όπου θέλουν χωρίς να ενημερώνουν ή να βλέπουν ταινίες που δεν είναι κατάλληλες για την ηλικία τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν τακτικοί καταναλωτές ποτών.
"Η έρευνα δείχνει πως οι γονείς έχουν μεγαλύτερη επιρροή από αυτή που πιστεύουν στην συμπεριφορά των εφήβων", τονίζει η Κλερ Τέρνερ, εκπρόσωπος του ιδρύματος. "Αυτά που λένε οι γονείς και η συμπεριφορά τους απέναντι στο αλκοόλ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αν τα παιδιά θα θελήσουν να πίνουν".
Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι 39% των αντρών και 31% των γυναικών στη Βρετανία ξεπερνούν τα "λογικά όρια κατανάλωσης αλκοόλ την ημέρα", δηλαδή 3 ως 4 μονάδες για τους άντρες και 2 ως 3 για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου