Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στατιστικά Που Καίνε τις Ελληνίδες Μάνες.Μάνα είναι μόνο μια. Με αυτές τις λέξεις μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές κάνοντας την μάνα αναντικατάστατη. Κάνοντας την λέξη μητέρα το ιερότερο των ιερών. Όποιος τολμούσε ή τολμά  να πει το αντίθετο ήταν και είναι σαν να βρίζει. Έτσι λοιπόν φτάσαμε αισίως στο 2011 με πράγματα που μας κάρφωσαν στο πίσω μέρος του μυαλού μας μύθοι και προκαταλήψεις που θυμίζουν μεσαίωνα και πολλοί άνθρωποι αρνούνται με πείσμα να δουν την πραγματικότητα. Αρνούνται να δουν στοιχεία που λένε ποια είναι η πραγματικότητα. Η Ελληνική πραγματικότητα στην Ελληνική οικογένεια. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως έτσι ήμουν μέχρι που προσωπικό μου πρόβλημα με έκανε να ψάχνω όλο και περισσότερο στοιχεία που αφορούν παιδιά, γονείς και γενικότερα την οικογένεια.


Με έκανε να αντιληφθώ ότι ο ρόλος του πατέρα, κατ' επέκταση της οικογένειας και του κοινωνικού ιστού βάλετε ύπουλα με ψεύτικες ιδεοληψίες, μύθους και μισά στοιχεία που οι γυναικείες οργανώσεις δημιουργούν και προωθούν αποσιωπώντας στοιχειά ή άλλοτε αναδεικνύοντας αυτά που βολεύει το γυναικείο κίνημα και τους στόχους που αυτό θέλει. Κάποιοι από τα ΜΜΕ άθελα και κάποιοι ηθελημένα παίρνουν αυτά τα στοιχεία τα προωθούν και τα αναδεικνύουν με μεγάλα πρωτοσέλιδα ή άλλοτε υποτιμούν και αποσιωπούν. Κάπως έτσι οι ναζί επιστήμονες κόβοντας και ράβοντας στατιστικά στοιχεία όπως βόλευε αποδείκνυαν ότι το γερμανικό φύλο είναι ανώτερη φυλή και οι Εβραίοι κατώτερο ανθρώπινο είδος επιστημονικά. Ένα από αυτά τα στοιχεία για να μη σας κουράσω αν και όλα έχουν σχέση μεταξύ τους είναι τα στατιστικά στοιχεία που δίνει εδώ και χρόνια το χαμόγελο του παιδιού από τα τηλέφωνα που λαμβάνει στην γραμμή SOS 1056. Για το διάστημα 1/1/2010 έως και 31 /12 /2010 η γραμμή SOS 1056 όπου κατέγραψε 445 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών. Αφορούσαν στο σύνολο τους 912 παιδιά εκ των οποίων: 417 (46%)αγόρια, 346 (38%) κορίτσια, 149 ( 16%) παιδιά για τα οποία δεν ήταν γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους. Παρακάτω αναλύει την ηλικία των παιδιών και τις μορφές κακοποιήσεις των παιδιών.


Και ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης ποιος είναι ο κυρίως ένοχος για αυτό το δράμα των παιδιών. Ο πίνακας σχέσης θύματος - θύτη για τα 445 τηλέφωνα καταγγελιών που αφορούσαν 912 παιδιά είναι ως εξής: 179 ( 40%) ΓΟΝΕΙΣ (αφορά και τους δύο), 170 ( 38%) ΜΗΤΕΡΑ, 70 ( 16%) ΠΑΤΕΡΑΣ, 26 ( 6%) ΑΛΛΟ.

Κάπως έτσι κινούνται τα στατιστικά γραφήματα κάθε χρόνο που τα παρακολουθώ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα παλιά στοιχεία στην διαδικτυακή σελίδα στο χαμόγελο του παιδιού επειδή έκαναν ανανέωση-αναβάθμιση της σελίδας του συλλόγου. Δυστυχώς ενώ τα στατιστικά στοιχεία τα δίνει κάθε χρόνο στην δημοσιότητα το χαμόγελο του παιδιού ουδείς από τα ΜΜΕ δεν ασχολείται ώστε να αναδείξει την βία που κρύβει μέσα της η Ελληνίδα μητέρα. Η ομερτάσε αυτή την βία με θύματα τα παιδιά έρχονται οι γυναικείες οργανώσεις να ιδρύουν πάσης φύσεως συλλόγους και σωματεία που στον τίτλο τους κολλάνε πάντα και τα κακοποιημένα παιδιά ώστε αφενός να δημιουργείτε η εντύπωση ότι αποκλειστικά ο θύτης είναι ο άνδρας πατέρας και αφετέρου να καλύψουν με σιωπή ότι βαρύνει το γυναικείο φύλο εκπροσωπώντας τα κακοποιημένα παιδιά. Σίγουρα όλες οι γυναίκες δεν είναι ίδιες όμως καμία αναφορά από γυναικεία οργάνωση για αυτές τις μητέρες που κακοποιούν τα παιδιά τους αφού οι περισσότερες περιπτώσεις που παίρνουν τον ρόλο του θύτη στην κακοποίηση του παιδιού είναι γυναίκες -μάνες .
Έφτασαν στο σημείο οι αρχές όπως θα δείτε στο 2,26 λεπτό στο βίντεο να δηλώνουν-ανακοινώνουν για βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια ότι "σκοπός και υποχρέωση μας είναι (των αρχών-πολιτεία) να βρεθούν οι γονείς (δεν αναφέρει καν την λέξη μητέρα) και να αποδοθεί το παιδάκι στο φυσικό του περιβάλλον απ' όπου και προήλθε." Αυτά τα δηλώνει σε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού ALTER η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΛΩΝΗ Αστυνόμος Α' του Τμήματος προστασίας ανηλίκων. 
Δεν θα δείτε από καμία γυναικεία οργάνωση δελτίο τύπου, να καταδικάζει το ποιο αποτρόπαιο γεγονός που να αφορά γυναίκα-μητέρα. Ίσα ίσα υπερτονίζουν και στέκονται μόνο σε περιπτώσεις καταδικαστικές και αποτρόπαιες που αφορούν άνδρες- πατέρες και μόνο. Εκεί λύνεται η γλώσσα τους και οι βολές είναι κατά ριπάς. Δεν θα δείτε σε κανένα μονόστηλο έστω να γράφετε μια αράδα για αυτά τα παιδιά που κακοποιήθηκαν από την μητέρα τους. Δεν θα ακούσετε εξειδικευμένους ψυχολόγους που είναι κυρίως αν όχι αποκλειστικά γυναίκες να αναφέρουν αυτό το γεγονός. Αρέσκονται να μιλούν, να γράφουν και να ερευνούν μόνο σε ότι έχει να κάνει με το γυναικείο φύλο όταν είναι θύμα και την κακοποίηση του παιδιού σε περιπτώσεις που θύτης είναι αποκλειστικά ο πατέρας. Το αποκορύφωμα για όλη αυτή την γκεμπελική προπαγάνδα ήταν η αφιέρωση που είχε για την (γιορτή) ημέρα του πατέρα για το 2011 η διαδικτυακή εφημερίδα-περιοδικό-blog ζούγκλα. Ο τίτλος του άρθρου για την προσφορά του πατέρα «Ντροπή για τους πατεράδες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους» στις 19 Ιουνίου 2011. Ακόμη και εκείνη την ημέρα (γιορτή του πατέρα) δεν είχαν να πούνε μια καλή κουβέντα για τα εκατομμύρια πατεράδες στον κόσμο και την προσφορά τους στα παιδιά. Βρήκαν την ημέρα να τους μαλώσουν να αισθανθούν ένοχοι για κάποιους που θέλουν να λέγονται άνθρωποι που κατ' όνομα λέγονται πατέρες. Να εξομοιώσουν τα εκατομμύρια πατεράδων με αποβράσματα της κοινωνίας. Δεν πειράζει όμως. ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Άκουσες αλήτη πατέρα;
Τα στοιχεία για το 2010 από τις περιπτώσεις που κατέγραψε μόνο το χαμόγελου του παιδιού (καλύπτει και το κενό της πολιτείας στην καταγραφή στοιχείων) μπορείτε να τα δείτε εδώ: www.hamogelo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου