Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Ποιός είναι ο καλύτερος πατέρας;Το βραβείο "Πατεράδες Πρώτης Τάξεως" απονέμεται κάθε χρόνο από τον υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας σε άνδρες που θέλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα ενός "οικογενειάρχη".Μέχρι σήμερα ο τίτλος είχε απονεμηθεί μόνο σε άνδρες οι οποίοι στηρίζουν τις καριέρες των συντρόφων τους, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στο σπίτι με τα παιδιά και το νοικοκυριό.
Ο Μαρκ Στάινμετζ από το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο είναι ανύπαντρος, εργάζεται και μεγαλώνει μόνος του την τρίχρονη κόρη του, ενώ ο Άρνι Γκέρικε από την βόρεια Γερμανία έχει επτά παιδιά, μια σύζυγο καριερίστα, έναν σκύλο και μια γάτα και εργάζεται και ο ίδιος. Οι δυό τους είναι οι φετινοί νικητές του τίτλου.
Ο Στάινμετζ θα προτιμούσε να έχει άπλετο χρόνο για να ασχολείται με την κόρη του Ζόρα αλλά πρέπει και να βγάζει χρήματα. "Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις και τα δύο πράγματα. Οι προτεραιότητές μου όμως είναι ξεκάθαρες: θέλω να είμαι εκεί για το παιδί μου", εξηγεί.
Όπως λέει ο Στάινμετζ είναι ο πρώτος ανύπανδρος πατέρας που περιλαμβάνεται στην λίστα των νικητών.


ΣΧΟΛΙΟ:

Στη Γερμανία έχουν Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, άρα και οικογενειακή πολιτική. Υπάρχει και διαγωνισμός για τον καλύτερο πατέρα. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο η ΓΓ (Αν)Ισότητας γιατί ως γνωστόν για τους πολιτικούς και τα κόμματα η οικογένεια αφορά μόνο τις γυναίκες, όπως εξάλλου και η ισότητα, ενώ θεωρούν ότι οι άνδρες είναι αποκλειστικά θύτες της οικογενειακής βίας, και πρέπει μόνο να εργάζονται και να πληρώνουν φόρους και διατροφές. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί, και οι κρατικές δομές (διοίκηση, δικαιοσύνη) είναι αντίπαλοι της οικογένειας.

ΑΙΝΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου